Konkurs za izbor domaćina takmičarskih staza za ribolovna takmičenja SRS F BiH u sezoni 2024.

KONKURS / NATJEČAJ ZA IZBOR DOMAĆINA I TAKMIČARSKIH STAZA ZA RIBOLOVNA TAKMIČENJA U 2024. GODINI U ORGANIZACIJI SRS FEDERACIJE BiH

Na osnovu odredbe Statuta SRS Federacije BiH i Pravila organizovanja i nadležnosti Takmičarske komisije SRS F BiH, Takmičarska komisija SRS F BiH raspisuje javni Konkurs/Natječaj za izbor domaćina (tehničkog organizatora) i takmičarskih staza za takmičenja koja će u 2024. godini organizovati SRS Federacije BiH, kako slijedi:

  1. DISCIPLINA ULOV RIBE UDICOM NA PLOVAK
  • 1 a) DISCIPLINA: “Lov ribe udicom na plovak”

KATEGORIJA: SENIORI I SENIORKE
TAKMIČENJE: PRVENSTVO SRS F BiH – EKIPNO  I POJEDINAČNO TAKMIČENJE

U prijavi za stazu domaćin treba navesti koje je vrijeme najpogodnije za to takmičenje, koja vrsta ribe obitava na tom području, koji broj takmičara može primiti ta staza, da li je već bio domaćin ovog takmičenja. Koliko ima sudija na raspolaganju i koje kategorije, te da staza ispunjava sve uslove iz pravilnika za tu disciplinu.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

  • 1 b) DISCIPLINA: “Lov ribe udicom na plovak”

KATEGORIJA: U-15, U-20 i U-25
TAKMIČENJE: PRVENSTVO SRS F BiH – EKIPNO  I POJEDINAČNO TAKMIČENJE

U prijavi za stazu domaćin treba navesti koje je vrijeme najpogodnije za to takmičenje računajući da djeca budu na školskom raspustu. Navesti u prijavi da li je već bilo takmičenje ove discipline na toj stazi. Obavezno voditi računa da je dolazak, boravak i prilaz vodi bezbjedan za djecu. Da može obezbjediti dovoljan broj sudija koi su pouzdani da prate ovakvo takmičenje, te da staza ispunjava sve uslove opisane u pravilniku za ovu discipline.
……………………………………………………………………………………………………………

  • 1 c) DISCIPLINA: “Lov ribe udicom na plovak”

KATEGORIJA: SENIORI I SENIORKE
TAKMIČENJE: KUP SRS FEDERACIJE BiH – EKIPNO

U prijavi za stazu domaćin treba navesti koje bi vrijeme bilo idealno za ovu vrstu takmičenja, da li je već bilo takmičenja ove discipline na toj stazi. Koja riba obitava na tom području, za koliko ekipa se može postaviti staza i da li ima dovoljan broj sudijskog kadra i koje kategorije. Da staza ispunjava sve propisano pravilnikom za tu vrstu takmičenja.

2. DISCIPLINA FLY FISHING

KATEGORIJA: SENIORI I U-20
TAKMIČENJE: PRVENSTVO SRS FEDERACIJE BiH – POJEDINAČNO  I EKIPNO  TAKMIČENJE

U prijavi domaćin treba navesti koje vrijeme bi bilo idealno za ovu vrstu takmičenja, koji broj takmičara može uzeti učešće, koji broj sudija može obezbjediti za to takmičenje. Da li je prije bilo takmičenja u ovoj discipline na toj stazi. Da li je u mogućnosti poribiti tu stazu pred takmičenje. Staza mora zadovoljavati sve što je propisano pravilnikom za tu vrstu takmičenja.
…………………………………………………………………………………………………..

3. DISCIPLINA FEEDER

KATEGORIJA: SENIORI
TAKMIČENJE: PRVENSTVO SRS FEDERACIJE BiH – POJEDINAČNO

U prijavi domaćin treba navesti koje vrijeme bi bilo idealno za ovu vrstu takmičenja. U prijavi navesti da li je već bilo takmičenja u ovoj discipline na toj stazi. Navesti koje ribe ima na tom dijelu što je za očekivati kao ulov. Navesti u prijavi koliki broj sudija može obezbjediti i koje kategorije. Staza mora ispunjavati sve uslove navedene u pravilniku za ovu discipline takmičenja.

…………………………………………………………………………………………………..

4. DISCIPLINA ŠARAN I AMUR

KATEGORIJA: SENIORI
TAKMIČENJE: PRVENSTVO SRS FEDERACIJE BiH – EKIPNO

U prijavi domaćin treba navesti koje vrijeme bi bilo idealno za ovo takmičenje. Navesti u prijavi da li je već bilo takmičenja u ovoj discipline na toj stazi. Navesti da li na stazi ima dovoljno ribe šarana i amura odgovarajuće težine za ovu disciplinu. Kakav je prilaz stazi i boravak takmičara zbog dužine trajanja ovog takmičenja. Koliko sudija može obezbjediti na tom takmičenju. Staza mora ispunjavati sve uslove propisane pravilnikom za ovu disciplinu.

……………………………………………………………………………………………………

5. DISCIPLINA “SPIN”

KATEGORIJA: SENIORI
TAKMIČENJE:PRVENSTVO SRS FEDERACIJE BIH-EKIPNO I POJEDINAČNO

U prijavi domaćin treba navesti u koje vrijeme može organizovati ovo takmičenje, koji broj takmičara može primiti na stazu. Navesti u prijavi da li je već bilo takmičenja u toj discipline na toj stazi. Da li može izvršiti poribljavanje  ribe za to takmičenje. Koji broj sudija može obezbjediti i koje kategorije. Staza mora da ispunjava sve uslove propisane za ovu disciplinu takmičenja.

STAZE ZA TAKMIČENJA U 2024. GODINI

Staze koje se kandiduju moraju:

  • zadovoljavati standarde FIPS-e i MOUCH-e tj. da odgovaraju po opisu za staze iz važećih pravilnika za discipline za koje se prijavljuju.
  • da ima zadovoljavajući riblji fond po vrstama riba za discipline za koju se kandiduje
  • da su propisno obilježena startna mjesta, te da posjeduje ostale potrebne objekte za sudije i takmičare (dovod struje, sto za obračun rezultata i wc)

OBAVEZE ORGANIZATORA – SAVEZA

  • Organizator se obavezuje da će za sektorske sudije prvenstveno angažovati domaće sudije kao i eventualno vrhovnog sudiju i komesara ako domaćin ima kvalitetnog državnog sudiju koji radi obračun rezultata u elektronskoj formi.
  • Na svim takmičenjima će se organizovati polaganje sudijskih ispita, kao i edukacija sa testiranjem za dobijanje licenci za pojedine;
  • Snosi troškove organizacije takmičenja (sudije, staza, ručak, priznanja, pehari, medalje i diplome kanc. materijal i td.) po Pravilniku ručak platiti domaćinu na osnovu validno izdatog računa od ovlaštene ustanove (restoran)
  • Platiti naknadu domaćinu u iznosu od 400,00 KM za postavljanje, čišćenje, čuvanje staze. Ako staza nije adekvatno postavljena i pripremljena, što će ocjeniti delegat, vrhovni sudija i komesar na takmičenju, ovaj iznos će biti umanjen (odluka Upravnog odbora).
  • Ako se staza prvi put prijavljuje za takmičenje, takmičarska komisija SRS F BIH će obići stazu i izvršiti kategorizaciju iste prije odobrenja takmičenja na toj stazi (odluka Upravnog odbora).

PRAVO UČEŠĆA NA KONKURSU IMAJU SVE ČLANICE SRS F BIH KOJE:

  • imaju odgovarajuću vodu i stazu (sklopljene Ugovore o korištenju ribljeg fonda);
  • koje su izmirile obaveze plaćanja članarine prema SRS Federacije BiH;
  • koje mogu obezbjediti stazu po svim propisima kako je navedeno u važećem pravilniku za tu disciplinu.
  • koje mogu obezbjediti ručak za sve učesnike u nekom restoranu koji može izdati uredan fiskalni račun. Ili napraviti ručak u svojoj režiji i dostaviti račun SRS F BIH.
  • ostale uslove potrebne za organizaciju takmičenja za koje se prijavljuju.

PRIJAVE NA KONKURS:

SRD-a su dužna dostaviti pismenu prijavu sa nazivom i opisom staze, ili putem e-maila.

Domaćin može istaći  svoje potrebe za poboljšanje staze koje će se staviti na razmatranje.

Ukoliko je domaćin u mogućnosti da učestvuje u poboljšanju kvaliteta takmičenja (polijepiti plakate, reklamirati, obezbijediti razglas, topli napitak, doručak, vodu na stazi i sl.) to bi trebao navesti u svojoj prijavi.

Prijave na Konkurs dostaviti u pisanom obliku ili putem  e-maila na adresu sekretara takmičarsko-sudijske organizacije SRS F BIH. Ili na adresu ili E-mail SRS F BIH

Zijad Sinanović
UL.Kotromaniča br.9
72000 Zenica
E- mail: Zijo-zike@hot mail.com

SRS F BIH
Ul. Vitomira Lukića 6 D.
71210 Ilidža-Sarajevo
Sa naznakom  ‘Konkurs za staze’
E-mail: srsfbih@gmail.com

Rok za dostavu prijava je 20.01.2024.godine kada se zatvara konkurs.

Nepotpune prijave se neće razmatrati.  Nakon razmatranja prispjelih kandidatura, Takmičarska komisija če posredstvom Komesara takmičenja sačiniti Protokol o međusobnim  pravima i obvezama domaćina  i SRS F BiH minimalno 10 dana prije početka takmičenja.Sve dodatne informacije možete dobiti putem telefona br:

  • Ivica Tomičić————063 364-532
  • Zijad Sinanović———061 792-320
  • Lidija Bogić————-061 992-445-

TAKMIČARSKA KOMISIJA SRS FEDERACIJE BIH
PREDSJEDNIK TK Ivica Tomičić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.