Poziv za učešće u Premijer ligi BIH u lovu ribe udicom na plovak za kategoriju invalida, master veterana i veterana

Kalendarom takmičenja SRS BiH za 2024. godinu održavanje Premijer lige osoba sa invaliditetom i veterana je planirana u 4 (četiri) kola, od kojih će se prva dva održati u Sarajevu na takmičarskoj stazi Lađenica 29. i 30.06.2024. godine, a treće i četvrto kolo u Laktašima na jezeru Trn, 24. i 25.08.2024. godine.

Službene osobe delegirane od takmičarske komisije SRS BiH na jezeru Trn su Nikolina Grujić, vrhovni sudija, a delegat je Senka Aleksić, dok su u Sarajevu na takmičarskoj stazi Lađenica Milan Jagar, vrhovni sudija i Mugdim Pešto delegat takmičenja.

Posao komesara obavlja Šukrija Jamaković.

Propozicije za takmičenje:

Kategorija osoba sa invaliditetom:

Obavezno posjedovanje ribolovne dozvole i članske karte udruženja, ljekarsko uvjerenje o hendikep bodovima/poenima izdato od relevantne institucije (zavoda za sportsku medicinu),  uplaćena kotizacija za cijelu sezonu za sva četiri kola (4×35=140 KM) i ovjera takmičarske knjižice za sezonu 2024. u iznosu od 10 KM.

Ukoliko takmičar ne posjeduje takmičarsku knjižicu obavezan je uplatiti dodatno još 10 KM za izdavanje nove.

Za takmičare čija su matična udruženja članice Sportsko ribolovnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, kotizaciju će uplatiti Sportsko ribolovni savez Federacije Bosne i Hercegovine nakon održana prva dva kola, po dostavljenom spisku.

U pogledu brojnosti takmičara nema ograničenja.

Prijavu za nastupanje u ovoj kategoriji dostaviti komesaru najkasnije do ponedjeljka 24.06.2024. godine, na mail adresu sukrija.jamakovic@gmail.com, nakon čega će biti objavljen spisak prijavljenih takmičara.

Kategorija veterani i master veterani:

Obavezno posjedovanje ribolovne dozvole i članske karte udruženja, kotizacija uplaćena za cijelu sezonu za sva četir kola (4×35=140 KM) i ovjera takmičarske knjižice za sezonu 2024. u iznosu od 10 KM.

Ukoliko takmičar ne posjeduje takmičarsku knjižicu obavezan je uplatiti dodatno još 10 KM za izdavanje nove.

Ukoliko je broj prijavljenih takmičara za kategoriju Veterani manji od 12 (dvanaest), takmičenje se neće provoditi za tu kategoriju.

Ukoliko je broj takmičara za kategoriju master veterani manji od 12 (dvanaest), takmičenje se neće provoditi za tu kategoriju.

Prijave za nastupanje u kategorijama veterani i master veterani dostaviti najkasnije do ponedjeljka 24.06.2024. godine, na mail adresu sukrija.jamakovic@gmail.com,  nakon čega će biti objavljeno da li će se provesti takmičenje za ove dvije kategorije.

Takmičenje se provodi u skladu sa Pravilnikom za lov ribe udicom na plovak u kojemu su definirani svi uslovi. uz primjenu novih  – da je tokom takmičenja na stazi izričito zabranjeno konzumiranje duhana i duhanskih prerađevina kao i alkohola na šta posebno skrećemo pažnju.

Takmičenje će se u sva četiri kola provoditi po sljedećoj satnici:

  • do 07:00 dolazak, prijava i registracija,
  • 07:30 izvlačenje redoslijeda, sektora i startnih mjesta,
  • 08:00 1 signal – ulazak na startna mjesta
  • 08:40 2. signal – 5 minuta do kontrole hrane i mamaca,
  • 08:45 3 signal – početak kontrole hrane i mamaca,
  • 09:50 4 signal – početak obilnog hranjenja,
  • 10:00 5 signal – početak takmičenja,
  • 13:55 6 signal – 5 minuta prije završetka takmičenja-finiš,
  • 14:00 7 signal – završetak takmičenja, i početak vaganja
  • 16:00  Objava rezultata

Kotizaciju u iznosu od 140 KM, naknadu za novu takmičarsku knjižicu u iznosu od 10 KM i takmičarsku taksu u iznosu od 10 KM uplatiti na račun SRS BiH Istočno Sarajevo, broj 1610000012560056, otvoren kod Raiffeisen banke, i dokaz o uplati dostaviti komesaru prije početka takmičenja na prvom kolu u Sarajevu na takmičarskoj stazi Lađenica, gdje će biti i izvršena ovjera takmičarskih knjižica.

Sportski pozdrav bistro i puno sreće u takmičarskoj sezoni za 2024 godinu.

Komesar/selektor, Jamaković Šukrija

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.