Najava inspekcijskog nadzora udruženja

dopis-poljoprivrednog-inspektoraPoštovani predsjednici društava i sekretari,
Od glavnog federalnog inspektora gosp. Mahmeda Čeligije primili smo pismo u kojem traži dostavu podataka,  u skladu sa odredbama člana 51.stav 1. Zakona o slatkovodnom ribarstvu, kako bi mogli da izvrše inspekcijski nadzor kod udruženja, korisnika  ribolovnih područaja na svih 10 kantona.
Dostavljamo vam kopiju dopisa broj:12-24-2-01066/2013-1205-1 od 5. marta 2013.  godine i molimo da isti proučite i izvršite pripremu vaše dokumentacije, koje se odnose na predmetni članak 51. Zakona te inspekciji predočite relevantne podatke, prije svega o primljenim dozvolama, prodatim, izvještajima za 2012. godinu i 2013. godinu  prema zaduženjima koja smo vam poslali na osnovu zahtijeva kantonalnih Ministarstava putem kojih vršimo zakonsku distribuciju dozvola te podatke vezane za reviziju ribolovnih osnova i primjenu zakona u tom smislu.

Korisnici koji nisu izvršili zakonske obveze prema Savezu za 2011. i 2012. godini – podaci o istim biti će dostavljeni inspekciji, pa još jednom apelujemo da što prije izvrše obveze kako ne bi došli u situaciju da moraju platiti još i kaznu za neizvršene zakonske obveze.

Sportski pozdrav, B I S T R O !

duznici-prema-srsfbih-2011-2012-2013-

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.