Održana izvještajno-izborna Skupština USR Vitez

usr-vitez-Dana 14.02.2016. godine, u sali Lovačkog doma u Vitezu, održana je Izvještajna-Izborna skupština USR Vitez kojoj je prisustvovalo 79 članova udruženja.

Članovima su podijeljeni materijal za Skupštinu i to Izvještaj o radu za 2015. godinu, Izvještaj o radu UO USR Vitez za period 2010.-2015. i prijedlog Dnevnog reda.

Dnevni red je usvojen bez izmjena. Skupština je počela minutom šutnje u spomen na preminule članove USR Vitez.

Na početku rada dodjeljene su Zahvalnice članovima USR Vitez koji su se iskazali u 2015. godini.

Zahvalnice za izniman doprinos u zaštiti i unapređenju ribolovnog fonda, kao i očuvanju okoliša i čistoće ribolovnih voda dobili su: Nada i Dragan Augustinović, Ivan Azinović, Vlado Barač i Anto Matošević Lord.

U radnom dijelu dosadašnji predsjednik USR Vitez Dragan Jonjić podnio je izvještaj o radu UO USR Vitez za 2015. godini i projektima koje je izvodilo udruženje u 2015. godini, a finansijski izvještaj za 2015. godinu podnio je tajnik Ivica Kovač.
Oba izvještaja su jednoglasno usvojena.

Udruga je u 2015. godini brojala je 128 članova što je za 8 članova više u odnosu na 2014. godinu. Nadamo da će se broj članova i dalje povećavati, a naročito najmlađih kategorija.

Na prijedlog Novaka Šarića, Skupština je usvojila izmjenu člana 37. Statuta USR Vitez koji se odnosi na izbor predsjednika i zamjenika, na način da predsjednika i zamjenika ne bira Upravni odbor između sebe nego da iste biraju svi članovi na Skupštini glasanjem.

Zatim se pristupilo izboru organa upravljanja USR Vitez za period 2016.-2020. godina – mandat 4 godine.

Na prijedlog UO USR Vitez izabrani su: predsjednik USR Vitez Dragan Jonjić, zamjenika predsjednika Nevzudin Ahmić.

Članovi UO USR Vitez su: Stipica Mlakić, Josip Bertović, Marjan Azinović, Novak Šarić i Emzudin Sarajčić.

Tajnik je Ivica Kovač.

Svi prijedlozi su jednoglasno usvojeni bez protuprijedloga od strane članova, a napominjemo da su se izabrani dokazali radom u prethodnom periodu te im je Skupština ponovo ukazala povjerenje.

U Nadzorni odbor izabrani su: Zoran Šakić, Jasmin Hrustić i Dragan Augustinović.

Prijedlog rada i financijski plan za 2016. godinu predstavio je tajnik Ivica Kovač i isti su jednoglasno usvojeni.

Pod tačkom Razno se vodila diskusija oko odaziva na radne akcije, izgradnji mrijestilišta i realizaciji planova za 2016. godinu.

Otvorenje sezone ribolova na vodama USR Vitez je 28.02.2016. godine – nedelja, kod Ribarskog doma na mušičarskoj stazi te su članovi pozvani na druženje.

Po završetku Skupštine članovi su pozvani da posjete mrijestilište USR Vitez što je većina prihvatila te je izvršen obilazak svih sadržaja na mrijestilištu.

Ovom prilikom zahvaljujemo se Lovačkoj organizaciji Vitez i predsjedniku LO Vitez gdinu Dragan Stojak na ustupljenom objektu za održavanje Skupštine USR Vitez.

Linkovi na dokumente sa Skupštine:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.