Održana redovna godišnja Skupština KSR Travnik

imageDanas je u velikoj sali općine Travnik održana redovna godišnja izvještajna Skupština Kluba sportskih ribolovaca Travnik.

Skupštini su prisustvovali delegati sekcija Turbe, Kalibunar, Travnik, Dolac na Lašvi i Nova Bila.

Delegati su razmatrali izvještaj o radu Upravnog odbora i financiski izvještaj za 2015. godinu koje su podnijeli predsjednik Upravnog odbora Nermin Alispahić i sekretar Indir Melić.

U izvještaju je navedeno da je Klub u prošloj godini imao povećanje broja za 14 novih članova a posebno je pohvaljena činjenica povećanje broja mlađih kategorija članstva.

Upravni odbor je rješavao zadatke proistekle iz plana rada koji je Skupština usvojila u februaru 2015 godine. Delegati su pohvalili sportske uspjehe Kluba u 2015. godini i to osvajanje 4. mjesta ekipno na prvenstvu FBiH i 2. mjesta u pojedinačnoj kategoriji takmičara u fly fishingu Kalušić Samira, takođe uspjeh ovog takmičara kao člana reprezentacije BiH u fly fishingu koja je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu osvojila 3. mjesto što je najveći uspjeh ribolovnog sporta u istoriji BIH.

Na kantonalnom prvenstvu u disciplini lov ribe udicom na plovak, ekipa Kluba sportskih ribolovaca Travnik osvojila je 2. mjesto u ekipnoj konkurenciji a i u pojedinačnoj konkureniciji takmičar Salihagić Elvir Taka takodjer je zauzeo 2. mjesto.

Konstatovano je da Klub izdvaja malo sredstava za takmičenje i da u narednom periodu treba izdvojiti više sredstava za ove namjene.

U izvještaju su navedeni donatori Kluba koji godinama pomažu rad kluba i to: Općina Travnik, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a, Telemach, Teling doo Travnik, Fara doo Travnik, Aba doo Travnik, Hifa benz doo Tešanj, Master fashion doo i dr.

Nakon rasprave izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Nakon usvajanja izvještaja, delegati su usvojili i Plan rada i Finansijski plan za 2016. godinu

Na kraju sjednice odlučeno je da ribolovna sezona počinje 01.03.2016. godine a Klub će uoči početka ribolovne sezone organizovati zajedničko druženje članova i donatora 27.02.2016. godine na izgrađenom šadrvanu nizvodno od Plave vode.

UO KSR Travnik

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.