Bilten 2 takmičenja SRS FBiH u 2018. godini za sve kategorije i discipline

Dana 17.02.2018. godine u Zenici je održana sjednica Takmičarske i Sudijske komisije SRS Federacije BiH. Na ovoj sjednici je izrađen Prijedlog Kalendara takmičenja za 2018. godinu, te su razmatrane prispjele aplikacije na raspisani Konkurs za komesare i domaćine takmičenja u svim disciplinama.

Na sastanku je konstatovano da se jako mali broj udruženja prijavio na konkurs, a ni situacija sa brojem prijavljenih sudija za komesare nije ništa bolja. Komisije su donijele odluku da domaćini mogu biti samo članice koje su dostavile svoje aplikacije, te je SRD „Sarajevo 1906“ iz Sarajeva zbog nedovoljnog broja prijavljenih izabrano za domaćina 2 takmičenja.

Komisije su došle do zaključka da bi u narednom periodu trebalo obaviti razgovor sa članicama koje se nisu prijavile, a vode kojim gazduju su idealne za organizaciju takmičenja. Nadamo se da će ovaj problem biti riješen i da ćemo u narednoj godini imati na raspolaganju više takmičarskih staza i mogućnost izbora najkvalitetnijih po disciplinama i kategorijama.

Situacija sa brojem prijavljenih komesara je ista i sudija Nesimi Sead je imenovan za komesara 2 takmičenja u disciplini plovak. U tekućoj godini su izrađene jednobrazne diplome za sve discipline, a zaključeno je da se za narednu godinu izradi i jedinstven obrazac „Protokola takmičenja“ u kojem će biti precizno definisane obaveze Saveza i obaveze domaćina oko organizacije takmičenja. Imenovani komesari će biti ovlašteni i zaduženi da prije održavanja takmičenja u ime Saveza potpišu protokol sa domaćinima u usvojenoj formi.

Komisije su razgovarale i o neaktivnim članova u svome sastavu, te je između ostalog konstatovano da ima članova koji do sada nisu prisustvovali ni na jednom sastanku. Predsjednik Takmičarske komisije je dobio zaduženje da o tome upozna Upravni odbor Saveza. Izrađen je i usvojen Prijedlog

Kalendara takmičenja SRS Federacije BiH za 2018. godinu sa propozicijama takmičenja, terminima, domaćinima i imenovanim sudijama. Isti je na vrijeme dostavljen Upravnom odboru na razmatranje i usvajanje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.