Obavijest o izdavanju ribolovnih dozvola za 2019. godinu u ribolovnoj zoni Mostar

Udruženje-Udruga sportskih ribolovaca „Neretva 1933“ Mostar, kao korisnici ribolovnoga prava u ribolovnoj zoni Mostar, obavještava svoje članove i one koji žele to da postanu, da je počela sa izdavanjem godišnjih ribolovnih dozvola za 2019.godinu.

Na osnovu člana 25. Zakona o slatkovodnom ribarstvu F BiH (Sl. Novine br. 64/04) i Pravilnika o obliku i sadržaju obrasca

 dozvola za sportsko-rekreativni ribolov propisane su visine nadoknada za obavljanje sportsko-rekreativnog ribolova.

Visina nadoknade za dnevnu dozvolu je 10 KM za ribolov svih vrsta riba osim salmonidnih i iste se izdaju tokom čitave godine za ribolov na našim jezerima.

Dnevna dozvola od 20 KM za ribolov salmonidnih vrsta riba izdaje se za ribolov na našim rijekama u toku ribolovne sezone od 01.04.-31.10.

Visina nadoknade za godišnju dozvolu se utvrđuje u iznosu od 100, 50 i 25 KM u zavisnosti kojoj kategoriji pripada sportski ribolovac po godinama starosti, a što se dokazuje na osnovu predočene lične karte/osobne iskaznice ili na osnovu rodnog lista za maloljetnike.

Visina nadoknade za godišnju dozvolu invalida i penzionera iznosi 50 KM, a istu izdajemo našim članovima uz predočenu člansku iskaznicu i uz predočen odrezak zadnjeg mjeseca mirovine ili invalidnine, ili neki drugi dokaz koji nije stariji od tri mjeseca.

D ozvole se izdaju u sjedištu USR „Neretva 1933“ Mostar, na adresi Telčeva br. 1 (Fejićeva ulica, preko puta Konzuma, MIO/PIO i Zdravstvenog osiguranja), svakim radnim danom u vremenu od 08,00 do 14,00 sati, kao i kod naših ribočuvara, gdje se također mogu dobiti sve informacije o granicama našeg ribolovnog područja, kao i o dopuštenim ribolovnim alatima, opremi, mamcima i mjerama zaštite riba.

Sve druge dodatne informacije mogu se dobiti na kontakt telefon 036 319 063.

Ribarski pozdrav „BISTRO“!

2 Replies to “Obavijest o izdavanju ribolovnih dozvola za 2019. godinu u ribolovnoj zoni Mostar”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.