Održan sastanak Sudijske i Takmičarske komisije SRS FBiH

Dana 19.02.2022. godine, sa početkom u 11 sati, u Busovači u Ribarskoj kući na reviru, održan je sastanak Sudijske i Takmičarske komisije SRS FBiH .
Sastanku su prisustvovali predsjednik Takmičarske komisije Ivica Tomičić, te članovi: Piknjač Nermin, Sejad Nesimi, Dino Kolonić i Šukrija Jamaković. Opravdano odsutan je bio Zdravko Agatić. Zapisnik je vodio sekretar komisija SRS FBiH Zijad Sinanović.

Za sjednicu je bio predložen sljedeći dnevni red:

  1. Usvajane zapisnika sa prošle sjednice
  2. Izrada prijedloga Kalendara takmičenja za 2022. godinu u organizaciji SRS F BIH.
  3. Razno

Dnevni red je usvojen jednoglasno.

  1. Predsjednik je upoznao prisutne sa zapisnikom sa prošlog sastanka, koji je, uz malu ispravku tehničke prirode, jednoglasno usvojen.
  2. Za izradu prijedloga kalendara svi članovi su dobili bjanko kalendar gdje su mogli upisivati prijedloge za sva takmičenja. Zatim je sekretar na zahtjev predsjednika TK počeo sa čitanjem pristiglih prijava na raspisani konkurs. Članovi komisije su pratili datume takmičenja na državnom nivou kao i vjerske praznike te su usaglašeni datumi i mjesta takmičenja na osnovu pristiglih prijava. Kad je riječ o sudijskom kadru, članovi komisije su uzimali u obzir blizinu sudijskog kadra kao i veliko iskustvo i znanje da bi se izbjegle neželjene situacije na takmičenju. Nakon usaglašenog prijedloga predsjednik Ivica Tomičić je prijedlog kalendara dao na glasanje gdje je isti jednoglasno usvojen i kao takav upućen Upravnom odboru SRS FBiH na usvajanje.
  3. Pod tačkom razno prvi se za riječ javio predsjednik koji je upoznao prisutne da će na Upravnom odboru braniti stav Sudijske i Takmičarske komisije. Član komisije Šukrija Jamaković je konstatovao da prošle godine izrada diploma nihe bila na nivou i da za ovu godinu to treba popraviti. Članovi komisije su donijeli odluku da se Upravnom odboru SRS FBiH sugeriše da se navrijeme nabave medalje i pehari, pošto su sva takmičenja u prvoj polovini godine i da za to nema puno vremena. Sastanak je završen u 13,15h, a nakon toga je nastavljeno druženje uz lijepu zakusku koju su organizovali domaćini iz USR Busovača

Predsjednik TK i SK, Ivica Tomičić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.