Završen 6. Memorijalni Fly fishing kup Musakadić Vejsil – Vesko

U subotu, 29.09.2018. godine u Busovači, rijeka Lašva, održan je 6. Memorijalni Fly fishing kup Musakadić Vejsil – Vesko.

Hladno, maglovito jutro nije spriječilo da se put Busovače zapute oni koji su izuzetno poštovali i cijenili, a i dan danas se s osmjehom na licu sjećaju Vejsila Musakadića – Veska, čovjeka koji je mnogo dao za razvoj ribolovnog sporta, očuvanju i zaštiti čovjekove okoline, osnivaču udruženja sportskih ribolovaca Busovača i revira „OKO“ na rijeci Lašvi.

Kako reče predsjednik USR „Busovača“, Ivica Tomičić na otvaranju takmičenja: “Prolaze godine, ali nama Busovljacima, naš VESKO sve više nedostaje!”

Ne nedostaje VESKO samo Busovljacima, on nedostaje svima nama koji smo ga poznavali i sretni smo i ponosni zbog toga što smo imali priliku upoznati tog velikog čovjeka.

Na 6. Memorijalnom kupu Musakadić Vejsil – Vesko učešće je uzelo 20 takmičara.

Nakon natjecanja u 3 sektora, titulu najboljeg ponio je MUAMER DAUTBEGOVIĆ iz Bugojna, Drugo mjesto pripalo je ANTI MATOŠEVIĆU iz Viteza, dok je treće mjesto zauzeo SEAD ALIJAGIĆ iz Bihaća.

Organizacija takmičenja je bila na najvišem nivou i od strane takmičara i gostiju stigle su samo riječi hvale domaćinu, koji nije žalio ni trud, ni rad kako bi na još jedan divan, dostojanstven način pokazao kolika je bila ljubav prema čovjeku zbog kojeg smo se okupili u subotu.

U toku takmičenja nije bilo nikakvih problema jer je sudijski kolegij svoj dio posla odradio na zavidnom nivou.

Obitelj Musakadić i ove godine najuspiješnjim takmičarima dodjelila je vrijedne nagrade, a svi pobjednici su dobili medalje, pehare i diplome.

Uručene su Zahvalnice velikom broju prijatelja, ljubiteljima sportskog ribolova i svim onim koji su pomogli u organizaciji da se ovaj KUP uspiješno održi, te da sve bude na visokom nivou kako i dolikuje čovjeku čije ime nosi.

Rezultate svih učesnika možete pogledati ispod.

Sekretar takmičenja, Erna Kardaš

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.