USR Vitez: Otvorenje sezone 2016

8Otvorenje ribolovne sezone na potočnu pastrmku, 28.02.2016. godine, USR Vitez je 6-ti put organizirala kod ribarske kuće na mušičarskoj stazi “Ludvig Tibold”, Ovo je bilo dosada najmasovnije okupljanje ribolovaca povodom otvorenja sezone.

Pored članova USR Vitez bio je prisutan i veliki broj gostiju, ribolovaca iz mnogih gradova BiH (Jajce, Travnik, Doboj, Zenica, Sarajevo, Novi Travnik, Kotor Varoš, Mostar, Žepče, Breza, Vareš, Banja Luka, Donji Vakuf, Bugojno…).

USR Vitez je za sve goste pripremila roštilj, gulaš i piće. Ljubitelje ribolova ni prohladno vrijeme i veliki vodostaj nisu spriječili da se nakon dugotrajnog lovostaja posvete omiljenom hobiju. Ribolov i druženje je trajalo do večerenjih sati. Iako riba nije radila ulova nije nedostajalo, a prilika da se proba uloviti pjegava ljepotica se nije propuštala. Oni koji su ostvarili ulov su po starom običaju otvorili sezonu “upisom”.

Zahvaljujemo se svim ribolovcima koji su nas počastili svojim prisustvom, a ribolovcima iz Doboja i Žepča, koji su nas iznenadili prelijepim poklonima, još jednom zahvaljujemo.

Pogledajte fotogaleriju otvaranja sezone ribolova na OVOM LINKU

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.